Veelgestelde vragen

Aanleveren van het proefschrift

Bestandsformaat

Onze voorkeur gaat uit naar het ontvangen van PDF-bestanden. Een Word-bestand aanleveren is ook mogelijk, dan maken wij er een PDF van. In het laatste geval zullen we u altijd ter controle de PDF toesturen. Bij het converteren van Word naar PDF bestaat namelijk een kans dat er één en ander vespringt.

Proefschrift omzetten naar PDF

Bij de sommige versies van Microsoft Word is het mogelijk om een document direct op te slaan als PDF-bestand. Indien uw versie deze functionaliteit niet ondersteunt kunt u met behulp van PDFCreator alsnog uw document als een PDF wegschrijven.

De meest recente versie van PDFCreator kunt u hier downloaden

Hoe verzenden?

U kunt het proefschrift op verschillende manieren naar ons toezenden:

 • Per e-mail (info@proefschriftenprinten.nl)
 • Via WeTransfer.com (voor grote bestanden)
 • Op een USB-stick (per post of langs brengen bij ons op kantoor)

Een proefschrift opmaken

Formaat

Het standaard formaat voor een wetenschappelijke publicatie is 24 x 17 cm. Om uw document in het juiste formaat op te maken heeft u twee opties:

Optie #1 Direct in het juiste formaat opmaken
 • Stel het papierformaat in op 170mm bij 240mm
  In Word: Pagina-instelling > formaat > meer papierformaten > aangepast formaat.
 • Houd een lettergrootte van 9.5 aan
 • Stel de marges boven en onder in op 2cm
 • Stel de marges aan beide zijkanten in op 1,75cm
Optie #2 het document opmaken in A4-formaat
 • Houd een lettergrootte van 12 aan
 • Stel alle marges (boven, onder en zijkanten) in op 2,5cm
 • Wij verkleinen het document voor u, zodat er niets verspringt

Kies voor het binnenwerk een makkelijk leesbaar lettertype. Indien gewenst kunnen wij daarin adviseren. De tekst is goed leesbaar met een regelafstand van 1.2 – 1.4.

Voor het printen van afbeeldingen is, voor een mooi en scherp resultaat, een minimale resolutie nodig van 300 DPI.

Bij het gebruik van grafieken adviseren wij een zo hoog mogelijke resolutie te hanteren. Gebruik daarnaast een minimale lijndikte van 0,5.

ZWART/WIT EN KLEUR

U kunt bepaalde pagina’s in kleur opmaken. Aangezien onze proefschriften digitaal worden geprint, maakt het niet uit welke pagina’s in kleur zijn opgemaakt, deze kunnen willekeurig in het document verspreid zitten. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het volledige proefschrift in kleur te laten printen.

Gaat u voor een professioneel resultaat?

Laat de layout van uw proefschrift opmaken door onze grafisch ontwerpers!

De omslag van het proefschrift opmaken

Het ontwerpen van een omslag is onderdeel van onze service, dat doen wij geheel gratis! Indien u het ontwerp liever zelf maakt, dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden.

Het (standaard) formaat van een proefschrift is 170mm bij 240mm. De complete omslag (voor-, achterkant, rug) én boekenlegger/uitnodiging worden geprint op een vel van 450mm bij 320mm. Bij het opmaken moet je rekening houden met een afloop van 3mm rondom, dit i.v.m. schoonsnijden.

De rugdikte wordt bepaald aan de hand van het aantal pagina’s van je proefschrift. Als je de omslag zelf gaat opmaken kun je hiervoor contact met ons opnemen, dan rekenen wij de rugdikte voor je uit.

robin-proefschrift-drukken

“Heeft u een vraag over de opmaak van uw document? Wij helpen u graag verder.”

Robin, Grafisch ontwerper

Tip: maak gebruik van ons handige template!

Om het u nog makkelijker te maken bieden wij een gratis template aan voor de opmaak van de omslag en de uitnodiging. Hiermee kunt u snel aan de slag.

Downloaden:
indd_icon

Soorten papier

Voor zowel de omslag als het binnenwerk kun je kiezen uit verschillende soorten papier.  We kunnen je een monster van de verschillende papiersoorten toesturen. Je kunt ook de mogelijkheden bij ons in de zaak komen bekijken en eventueel overleggen met onze medewerkers.

Voor de omslag geldt:

 • Sulfaat karton 250 grams *
 • Ensocoated 250 grams
 • Majestic 250 grams

Voor het binnenwerk geldt:

 • G-print 100 grams*
 • Biotop 90 grams (crèmekleurig)
 • HVO (Houtvrij Offset) 80 grams

* meest gekozen

De omslag wordt bij ons altijd gelamineerd. Dit in verband met het behoud van het proefschrift; de omslag is steviger, beschadigt minder snel en blijft langer mooi. Je hebt de keus uit glans of mat laminaat. De kwaliteit en prijs zijn exact hetzelfde.

contact proefschrift printen

“Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op of kom tijdens kantooruren een keer langs op de zaak!”

Fred Feij, contactpersoon proefschriften

Spot-UV

Een fraai effect voor de kaft van uw proefschrift

De omslag van een proefschrift krijgt extra flair door gebruik van spot-UV. Met spot-UV wordt op bepaalde delen van het ontwerp van de kaft een glanzende lak aangebracht. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de letters van de titel te voorzien van spot-UV om deze extra te laten opvallen.

U kunt ook bepaalde elementen alleen maar met spot-UV te laten aanbrengen, zodat deze alleen bij een bepaalde lichtinval zichtbaar zijn.

Wilt u uw proefschrift laten voorzien van spot-UV? Onze grafische ontwerpers denken graag met u mee! Tijdens kantooruren kunt u ze bellen op 0318-645688.

Nog geen offerte aangevraagd?